Markedsføring og kommunikasjon

En Facebook-konkurranse? Kommunikasjon. En YouTube-video? Kommunikasjon. En magasinannonse? Kommunikasjon. Alt er kommunikasjon.

Markedsføring er et belastet begrep. Tankene går fort til pågående dørselgere, clickbaits og salgstriks. Men markedsføring har lite med roping og skriking å gjøre. Markedsføring er til for å løse et problem. Kundens problem. Det betyr at du er avhengig av å kjenne din målgruppe godt. Hva er hun eller han opptatt av? Hvordan kan dine produkter eller tjenester være til hjelp? Du må kunne ta på deg kundenes sko, kjenne deres behov og drømmer. Først når du snur fokuset fra deg selv og over til kunden, vil du få god effekt av markedsføringen.

“People don’t want to buy a quarter-inch drill bit.
They want a quarter-inch hole.”

Theodore Levitt, Harvard marketing professor

Med fremveksten av sosiale medier og et økende antall mediekanaler er det er ikke så lett å bli sett og hørt i mylderet av annonsører som snakker i munnen på hverandre. Akrobat hjelper deg med å finne smarte måter å snakke på. Og vi hjelper deg med kanalvalg og spissing av budskapet slik at du snakker til de rette folka – målgruppen til akkurat din bedrift.

Våre tjenester innen markedsføring og kommunikasjon

  • Faceboook-kampanjer
  • Kommunikasjonsplan og forslag til innhold på sosiale medier
  • Google Adwords
  • Avis/magasinannonser
  • Utendørsreklame
  • Messer og stands

Kan vi hjelpe deg?

Trenger du hjelp til markedsføring og kommunikasjon? Vi tar gjerne et uforpliktende møte hvor vi kommer med våre ideer og innspill. Send en epost til post@akrobatdesign.no . Du kan også nå oss på telefon 99 70 81 72.

Vanlige kommunikasjonsutfordringer

Avsender sender et budskap som blir oppfattet av mottakeren. Enkelt, ikke sant? Slik burde det ha vært, men svært ofte skjer det noe på veien. Det du selv mener er klar tale, når likevel ikke frem. En klassisk feil er å anta et mottakeren ligner deg selv.

Vanlige hindringer for kommunikasjon kan være at du og mottakeren ikke snakker samme språk, mottakeren kan oppfatte temaet som uinteressant eller budskapet ditt drukner i støy fra konkurrerende merkevarer.