Faq

Ord og uttrykk brukt i markedsføring

Markedsføringsspråk kan være forvirrende og vanskelig. Her gir vi deg en oversikt over hyppig brukte ord og uttrykk.

Affiliate Marketing

Affiliate marketing er en modell som innebærer at annonsøren betaler ut en provisjon på målbart på salg eller leads som kommer fra annonsetilbyderen.

CSS - Style Sheets

CSS er et eller flere stilark som styrer utseendet på nettsiden din. I stilarket setter man regler for hvordan fonter, biler og objekter skal vises.

Roi - return of investment

Et mål for hvor mye fortjeneste du får igjen i forhold investering. I markedsføringssammenheng gjerne brukt som et mål på hvor mye avkastning du får for annonsekronene dine. Roi kan vises som ratio eller prosentandel.

Markedsføringsstrategi

En handlingsplan for hvordan man skal selge produkter eller tjenester.

SERP

Forkortelse for Search Engine Results Page. Brukes gjerne om førstesiden på f.eks Google.

SERP features

SERP features er mulighet for å vise ekstra tilleggsinformasjon i søkeresultatene. Dette kan være bilder, sidelenker, spørsmål og svar, informasjon om en kjent person eller firma.

SEO - Search engine optimalization

SEO er arbeid med det tekniske og det skriftlige innholdet på sidene dine for at nettsiden din skal få en god rangering hos søkemotorene. For at nettsiden din skal kunne leses skikkelig av søkeroboten, må den settes opp på en bestemt måte. Hvor populær siden din er, hvilke andre sider som linker til den og hvor aktiv du er i sosiale medier er også med på å bestemme hvor høyt oppe i søkeresultatene siden din vises.